TOIMITUSEHDOT

Nämä ehdot ovat käytössä Stormwind Ab Oy:n ("Stormwind") verkkokaupassa osoitteessa www.stormwind.fi ja www.stormwind.se.

Ehdot ovat voimassa 1.11 2012 alkaen.

Stormwind myy tuotteen Stormwind Simulatorn lisäosineen täysi-ikäisille henkilöille ja organisaatioille Suomessa ja ulkomailla ("asiakas").

Stormwind noudattaa sumen lainsäädäntöä verkkokaupassaan.

 

Tilaus

Asiakas voi tehdä tilauksen Stormwind:n verkkosivuilla tai olemalla suoraa yhteydessä Stormwind:iin sähköpostitse osoitteella sales@stormwind.fi. Asiakas vastaa itse siitä, että hän antaa oikeita ja täydellisiä tietoja.

Asiakas hyväksyy toimitusehdot tilatessaan.

Kun asiakas on tehnyt tilauksensa, Stormwind lähettää asiakkaalle sähköpostitse vahvistuksen sen vastaanotosta.

 

Hinnat

Tuotteiden hinnat ilmenevät verkkokaupassa. Hinnat voivat muuttua ja olla riippuvaisia alennuskoodeista. Hintoihin sisältyy ALV.

 

Maksu

Asiakas voi joko maksaa kun tuote haetaan postista (postiennakko) tai maksaa etukäteen (lasku sähköpostitse), jolloin tuote voidaan hakea ilmaiseksi postista.

 

Toimitus, tilauksen peruminen

Tuote toimitetaan Suomessa Itellan Prinet palvelun kautta. Normaalisti tuote lähetetään 2 päivän sisällä tilauksesta. Postin käsittelyaika vaikuttaa siihen milloin tuote saapuu asiakkaalle. Myös tuotteen saatavuus voi vaikuttaa; jos toimitus tämän vuoksi viivästyy kohtuuttomasti, asiakkaalle ilmoitetaan tästä.

Tuote toimitetaan postikuoressa. Toimituslähetyksen postimaksu sisältyy tuotteen hintaan kun toimitusosoite on Suomessa.

Varan levereras i postkuvert. Leveransförsändelsens postavgift ingår i varans pris.

Ennen toimitusta asiakas voi perua tilauksensa verkkokaupassa, tai ilmoittamalla Stormwind:lle sähköpostitse tai puhelimitse. Stormwind suosittelee sähköpostin käyttämistä tilauksen perumiseen.

 

Jos toimitus tapahtuu Suomen ulkopuolelle, ystävällisesti ota yhteyttä Stormwindiin.

 

Palautus

Asiakas voi palauttaa tuotteen 14 päivän sisällä vastaanotottamisesta ilmoittamalla tästä Stormwind:lle.

Palautuksessa tuotteen on oltava alkuperäisessä kunnossa. Asiakkaalla on kuitenkin oikeus kokeilla tuotetta omassa käyttöympäristössään.

Ilmoitus palauttamisesta on tehtävä verkkokaupassa, sähköpostitse tai puhelimitse 14 päivän sisällä vastaanottamisesta. Tämän jälkeen asiakkaan on ilman viiveitä palautettava tuotteen luovuttamalla sen psotille. Palautus on maksuton asiakkaalle. Palautusta varten tarvitaan tuotteen alkuperäinen lähetyskoodi.

Sekä postiennakkomaksussa että pankkimaksussa Stormwind palauttaa koko kauppasumman asiakkaalle kun on saanut takaisin tuotteen. Asiakkaan on palautuksen yhteydessä ilmoitettava tilinumeronsa maksun palautusta varten.

 

Tuotevirhe, reklamaatio

Virheellinen tai vaurioitunut tuote voidaan palauttaa. Asiakkaan on ilman viiveitä otettava yhteyttä Stormwind:iin sähköpostitse tai puhelimitse ja ilmoitettava virheestä ja samalla ilmoitettava mikäli hän toivoo uuden, korvaavan tuotteen tai maksupalautuksen. Tämän jälkeen tuote voidaan palauttaa ilman kustannuksia postilla. Maksupalautuksen tapauksessa asiakkaan on ilmoitettava tilinumeronsa.

 

Tuote palautetaan osoitteeseen:

Stormwind Ab Oy

Nissinmäentie 7 E 61

02780 Espoo

Finland

 

Asiakas vastaa itse siitä, että asiakirjat postista (kuitti, lähetysnumero) ovat tallessa.

 

Takuu

Medialla jolla ohjelmisto toimitetaan (USB-tikku) on 6 kuukauden takuu. Katso takuuehtoja lisäohjeita varten