COG inte fullt synlig

Båtsimulatorn - Stormwind Simulator - Veneilysimulaattori
Post Reply
Message
Author
lucifer_FI
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2018 14:12

COG inte fullt synlig

#1 Post by lucifer_FI » 22 Mar 2022 11:16

COG från övriga fartyg ej alltid fullt synlig pga. för liten bredd på AIS-panelen. Fix på kommande i uppdatering? I den bifogade skärmbilden syns t.ex. Gabriella I med COG 10° (borde vara 103°).

Image

https://caveit.net/stormwind/stormwind_ ... isible.png

Stormwind
Site Admin
Posts: 463
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: COG inte fullt synlig

#2 Post by Stormwind » 27 Mar 2022 18:52

Tjena! Hmm.. detta var nytt för oss. För dubbelkollens skull, kunde du ännu berätta vilken resolution på bildskärmarna du har, och hur du har lagt upp Stormwind på skärmarna?

lucifer_FI
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2018 14:12

Re: COG inte fullt synlig

#3 Post by lucifer_FI » 28 Mar 2022 10:36

Använder tre skärmar, total bredd 5760 pixlar (3 * 1920), höjd 1080 pixlar. Oavsett var radarn är placerad och storleken på den (ctrl + R) så tycks ais-panelen vara för smal i vissa situationer.

Image

Stormwind
Site Admin
Posts: 463
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: COG inte fullt synlig

#4 Post by Stormwind » 28 Mar 2022 12:06

Ok... ytterligare fråga: Har du 100%? Se bilden nedan! T.ex. 125% kan skala upp fontstorleken.

100procent.jpg
100procent.jpg (80.31 KiB) Viewed 2364 times

lucifer_FI
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2018 14:12

Re: COG inte fullt synlig

#5 Post by lucifer_FI » 28 Mar 2022 12:35

Uppskalningen hade ingen effekt på fontstorleken i ais-panelen. Testade även att köra simulatorn i bara en skärm men ingen skillnad, om hastigheten är tvåsiffrig och kursen tresiffrig så syns inte den tredje siffran (cog) i ais-panelen.

Stormwind
Site Admin
Posts: 463
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: COG inte fullt synlig

#6 Post by Stormwind » 12 Apr 2022 14:39

Hmmm... av någon orsak är din font lite större än den vi normalt har sett.

radar_arpa_ais_font_difference.jpg
radar_arpa_ais_font_difference.jpg (52.87 KiB) Viewed 2184 times

Den verklar också vara annorlunda, kolla G:et. Övre halvan är din bild, nedre är screenshot som vi nu tog här. Fonten skapas med parametrarna

Code: Select all

'Font14A' 'Lucida Sans' 14 1 0 0 1 1 // int32 TextureFont_Create(sUserFont, sFontName, iSize, bBold, bUnderlined, bItalic, bInternational, bUseClearTypeAntialiasing)
Har du fonten "Lucida Sans" i din dator? Om inte, så väljer Windows uppenbarligen någon som liknar. Lucida Sans är en vanlig font. men fontarna har alltid varit en oreda i Windows.

lucifer_FI
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2018 14:12

Re: COG inte fullt synlig

#7 Post by lucifer_FI » 12 Apr 2022 14:49

Lucida Sans finns i datorn.

Image

Stormwind
Site Admin
Posts: 463
Joined: 28 Jun 2018 22:22

Re: COG inte fullt synlig

#8 Post by Stormwind » 12 Apr 2022 17:51

Ok... nu börjar det klarna.

Det visar sej att huvud-utvecklingsdatorn här inte har "Lucida Sans" installerad, men dock "Lucida Sans Unicode". På grund av diverse faktorer härrörande till hastighet har vi gjort så, att Stormwind inte använder Unicode alls (Unicode = 2 bytes per tecken, standard = 1 byte per tecken -> mindre data att hantera). Men vi har inte kollat att den vanliga versionen (Lucida Sans) av fonten verkligen existerar. Vi antog att den gjorde så, då en gång Unicode-versionen fanns.

Således är det inte hos dej, utan här som fallback till en annan font har skett, med följd att radartexten har sett okej ut här. Din dator är alltså komplett i det här fallet, men vår utvecklingsdator (just detta kritiska ex) är inte komplett. Uppenbarligen sker fallback till Arial som är en av Windows grundläggande teckensnitt.

Vi borde helt enkelt skriva in Arial i programkoden, då skulle resultatet bli rätt utan fallback. En uppdatering kunde komma småningom, men det är mycket annat på gång också, tar lite tid.

I nuläget, om du försöka dej på en snabbkorrigering, avinstallera då Lucida Sans. Då framtvingar du också en fallback i din dator. Alla sätt är bra utom de dåliga? :D

font_gustafsson.jpg
font_gustafsson.jpg (22.84 KiB) Viewed 2182 times
Passar in i logiken? :lol:

Tack för att du påtalade problemet!

Post Reply