Onko ohjelmasi jo päivitetty versioon 4.1.x? Jos ei, lähetä se meille mahdollisimman pian, niin hoidamme asian kuntoon. Liitä paluukuori postimerkkeineen, niin työ helpottuu hieman tässä päässä. Päivitys on ilmainen.

Sillä jos sinulla on versio 4.1.0 tai uudempi, voit jatkossa päivittää netin kautta. Simulaattorissa on nyt nerokas päivitysmekanismi ja päivitys sujuu tästä lähtien hetkessä!

Versio 4.1.8 on nyt saatavilla netissä ja sinulla täytyy olla versio 4.1.0 tai uudempi. Aktivoi ohjelmavalikko ja valitse Settings/Update. Tämän jälkeen paina Check, Get ja Install. Käynnistä simulaattoria uudestaan, ja päivitys on nyt mukana pelissä.

Korjauksia ja parannuksia:

  1. Roboteilla väärät sijainnit
   Kun valitsi uuden sijainnin omalle alukselle (merikarttanäkymässä, hiiren keskinäppäimellä) muut liikenteeseen osallistuvat (robotit, non-playing characters eli ”npc's”) siirtyivät tietyissä tilanteissa virheellisesti, tai katosivat kokonaan. Nyt nämä ovat vakaita ja jatkavat omilla reiteillään kun oman sijainnin uudelleenvalinta tapahtuu, sekä myös kun valitsee (tai lataa) uuden simulaation.
  2. Puuttuvia npc/robotteja johtuen simulaation aikaleimamuutoksesta
   Kun suoritti toimenpiteen joka aiheutti muutoksen simulaation sisäiseen aikaan (esim. valitsi uuden kellonajan tai päiväyksen), tämä saattoi aiheuttaa sen, että muut osallistujat katosivat, eivätkä syntyneet uudestaan pitkään aikaan. Nyt nämä toimivat oikein.
  3. Ohjelmavirhe Simulation/Save:n yhteydessä
   Joissakin tilantenteissa ohjelma kaatui kun tallensi simulaation kovalevylle tai USB-tikulle, johtuen threading-ristiriidasta. Tämä oli melko sattumanvaraista. Olemme tehneet ohjelmamuutoksen joka odotetaan korjaavan ongelmaa, ja seuraamme tilannetta.
  4. Talvimaisema
   Jos valitset ajaksi joulukuun, tammikuun tai helmikuun, saat kokea hyytävän jäisen maiseman :-).
  5. Häiritsevä viiva korjattu
   Jos veden pinta oli rauhallinen saattoi valkoinen ylimääräinen viiva ilmestyä horisontilla, vedenpinnan ja taivaan liitoskohdassa. Veneen kallistusmuutoksiiin reagoiva ja niistä välkkyvä viiva oli varsin häiritsevä. Korjattu.
  6. SAR-simulaatio ylläpidetty
   Search and Rescue-toiminnossa oli joitakin virheitä, jotka saattoivat kaataa ohjelman. SAR-simulaatio yleishuollon jälkeen monella tavalla parempi.
  7. Savunmuodostus
   Tulipalojen savunmuodostus (SAR-simulaation yhteydessä, palavista aluksista) on nyt visuaalisesti paljon parempi kuin aikaisemmin.
  8. Parannettu valon tasapaino iltahämärässä
   Iltahämärässä, yhdessä pilvisen sään kanssa, kasvillisuudella oli hieman liian vaalea yleisväri. Nyt metsä on mustempi ja tuntuu oikealta. Huomioi kuitenkin, että oman näyttösi asetukset saattavat poiketa optimaalisista, simulaattoria ajatellen. Jos kuvasi on liian valovoimainen, tai liian tumma, tutki näytön asetukset itse näytöllä!
  9. Veneiden dynamiikka parannettu
   Veneiden liikkeet merenkäynnissä on hiottu ja tuntuvat nyt vielä paremmilta. Vielä kaipaa Ornö mahonkivene hienoviritystä tullakseen hieman herkemmäksi sivuallokolle. Tällä hetkellä se on vakain alus ajatellen suuntaa, ja pysynee myös tällaisena sen pitkän kölinsä ansiosta.
  10. NMEA out aiheutti pätkimistä
   Simulaattori voi lähettää NMEA-tietopaketteja USB-portin kautta, sarjaliikenteenä (tarvitse serial-USB adapterin Clas Ohlsonilta). Voit esimerkiksi ajaa karttaohjelmaa eri tietokoneessa ja antaa Stormwind Simulatorin hoitaa sijaintitiedon syötön, eli antaa simulaattorin toimia GPS-laitteena. Näyttäisi siltä, että Microsoft on uusimpien päivitysten yhteydessä muuttanut jotain (ei nsimmäinen eikä viimeinen kerta), sillä rutiini joka lähettää sarjasignaalin alkoi tuottamaan ”nykäyksiä” simulaatiossa. Microsoft toimitti kuitenkin samalla myös uuden, parannetun metodin sarjaliikenteelle (non-blocking, .net framework 4.5:ssa) jonka otimme käyttöön. Nyt NMEA-tietoliikenne onnistuu ongelmitta.
  11. Tuulen ja aaltojen äänet korjattu
   Yllämainittujen äänissä oli ajoittain epänormaaleja, jopa sekunteja kestäviä taukoja. Nyt äänet kuuluvat jatkuvina.
  12. Salamointia ja jyrinää
   Salamat ovat palanneet, ja ne ovat hyvin sähköisiä (vaikka et vielä näe itse salamaniskua - siihen palaamme vielä).