Frequently Asked Question

Hur kan jag veta om simulatorn fungerar i min dator?

Simulatorprogrammet fungerar i Windows 8, 7, Vista och XP miljö, i en modern PC-dator med effektivt 3D-grafikkort och nyaste DirectX 9 installerad. Simulatorn kräver ingen tilläggsutrustning utöver tangentbord, mus och bildskärm men den stöder också gasreglage och ratt.

Datorns 3D-grafikkort bör vara tillräckligt effektivt. Simulatorn ställer vissa krav på grafikkortet, så det lönar sig att först ladda ner gratisversionen och testa med den innan man köper simulatorn.

OBS! Bärbara datorer är oftast inte utrustade med effektivt 3D-grafikkort.

Även om en bärbar har "bra multimediaegenskaper" och högt inköpspris, kan det hända att den inte är gjord med tanke på spel och 3D-grafik (vilken INTE är samma som 2D-grafik; t.ex. att se på en film). Kontakta oss om du är osäker på din dators lämplighet.

Vi rekommenderar bruk av en stor datordisplay och bra högtalarsystem. Mus utrustad med hjul är en nödvändighet! Det går att koppla in vissa typer av ratt och gasreglage - kontakta oss om du har frågor om dessa!

Simulatorn kräver att DirectX runtime är installerat på datorn. DirectX kan gratis laddas ner från Microsofts webbplats och installeras.

Simulatorn levereras på en USB-sticka (USB 2) som måste vara inkopplad alltid när simulatorn används (licenskontroll), så datorn måste vara försedd med en ledig USB-port.